marți, 30 iunie 2009

Musaca de legume

Ingrediente
- o vanata
- 2 dovlecei mai mici
- o mana de mazare
- o mana de fasole fideluta
- 1 ardei
- o ceapa
- 1/2 kg rosii
- 1 brocoli
- patrunjel, marar

Am curatat de coaja vanata si dovlecelul. le-am taiat feliute de 1cm grosime si le-am prajit un pic in tigaia de teflon. Rosiile le-am dat in clocot pentru decojite mai usoara. Intr-o cratita, am oparit 5 minute mazarea si fasolea verde.
Intr-un vas de iena am pus 2 linguri de ulei de masline si legumele in straturi(un strat dovlecel, un strat mazare etc), l-am sarat si piperat, am turnat deasupra sucul de rosii obtinut prin pasarea rosiilor decojite, si repede vasul la cuptor, la foc mic, 20 de minute(pana se inmoaie legumele). Dupa ce l-am scos de la cuptor am adaugat patrunjelul si mararul. Eu il mananc si rece

Un comentariu: