marți, 18 august 2009

Lasagna(varianta mea)

Ingrediente:
- o cutie de foi lasagna. Eu am luat de la Barilla, cu ou. Mi se par mai fragede si mai usor de "taiat" dupa forma vasului de iena in care fac de obicei lasagna
- 500gr carne de vita tocata. Se poate pune carne de vita, vita+porc sau pui. Eu am ales pulpa de vitel fara os si tocata
- 2 linguri ulei de masline
- o ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- o linguritza boia iute
- o lingurita boia dulce
- o lingurita sare
- un paharel de vin rosu
- cateva rosii proaspete sau suc de rosii
- un cubulet de unt
- 2-3 linguri de faina
- 500ml lapte
- mozarella rasa(sau cascaval, sau telemea)

Intr-o tigaie(eu folosesc wok-ul tefal) am pus la incins uleiul in care am adaugat ceapa. Cand s-a aurit, am adaugat usturoiul taiat marunt

 
Le las la foc sa se impatrunda aromele pana devin aurii(2-3 minute). Adaug carnea de vita in wok si o mestec pana se omogenizeaza cu ceapa si usturoiul si carnea incepe sa isi schimbe culoarea. Adaug sare, piper si boiaua, amestecand continuu, apoi rosiile date pe razatoare sau sucul de rosii. Daca aveti vin rosu prin casa puteti adauga 100-150ml, daca nu puteti adauga apa. Eu nu am avut vin si am pus cateva linguri de apa.
 

Le-am tinut la foc cam 15 minute, pana se fierbe carnea si se ingroasa sosul.

pentru sosul alb(Bechamel)
Am topit untul, apoi se adaugat treptat faina, avand grija sa nu faca cocoloase.
Am adaugat laptele amestecand continuu sa nu se prinda. L-am tinut pe foc pana s-a ingrosat.
Intr-o farfurie am ras vreo 300 gr mozarella
 

In vasul de iena, am intins sos alb, am pus un strat de foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de carne si deasupra mozarella

 

Se repeta procedura pana nu mai e carne si sos(sai foi:D)(foaia de deasupra se pune sos Bechamel)
Eu am pus 3 straturi de foi si 2 de carne(mai groase). Le-am dat la cuptor 30 de minute. Dupa 20 de minute, am scos vasul de iena si am pus un strat de mozarella si l-am mai lasat 10 minute. A iesit deliciooooos.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu